Joske en Diny winnen De Tegel voor Omroep Gelderland

Omroep Gelderland heeft maandagavond een prestigieuze prijs gewonnen. Joske Meerdink en Diny van Hoften vielen in de prijzen met ‘De Ramp met de Phoenix’. Ze wonnen De Tegel, een belangrijke journalistieke onderscheiding.

In ‘De ramp met de Phoenix’ wordt het verhaal verteld van een grote groep Achterhoekers die in 1847 naar Amerika vertrekt, in de hoop op een beter leven. Tijdens de laatste kilometers van de reis vergaat het schip in het ijskoude water van Lake Michigan. Overlevenden zijn er nauwelijks.

In de podcastserie neemt Joske de luisteraar mee in haar persoonlijke zoektocht naar verhalen achter deze grote en bijna vergeten ramp. Diny van Hoften maakte een documentaire over deze scheepsramp.

Grote impact op de Achterhoek

“Ik kan het verhaal inmiddels wel dromen. Maar elke keer als ik erover vertel, raakt het me weer omdat het zo’n bijzonder verhaal is. Zo’n grote ramp, met zo’n impact op de Achterhoek, waar naar mijn mening te weinig aandacht voor was. Ik kom ook nog steeds mensen in Winterswijk tegen die het niet kennen”, vertelde Joske eerder.

Op deze pagina lees je alles over ‘De Ramp’.

Geschreven door Joost van Erp, Omroep Gelderland op 2023-04-24 18:58:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.