It’s a Match!

AALTEN – Nee, het gaat hier niet over speeddates of een app om de liefde te vinden. Dit verhaal gaat natuurlijk over de Beursvloer van de Aaltense Uitdaging, die afgelopen woensdagavond plaatsvond bij Huiskes-Kokkeler.

Want ook hier is het de bedoeling dat er matches gemaakt worden. Veel bedrijven, verenigingen, stichtingen, maatschappelijke organisaties en initiatieven waren aanwezig om hun vraag aan elkaar voor te leggen. Alle informele en geanimeerde gesprekken leverden uiteindelijk het gewenste resultaat op: 36 matches met een maatschappelijke waarde van maar liefst 20.520 euro. En er zijn nog meer matches in de maak. Aanwezigen konden niet anders concluderen dan dat de beurs een groot succes was voor de Aaltense Uitdaging.

De avond bestond niet alleen uit het maken van matches, ook werd er een heel groot compliment gegeven. Namelijk: het Aaltens Compliment. Dit is een prijs voor bedrijven die maatschappelijk ondernemen. Er waren tien bedrijven genomineerd. Maar uiteindelijk mocht LUVA Borstelfabriek de prijs in ontvangst nemen. Een kleine greep uit het juryrapport:

“LUVA Borstelfabriek en haar eigenaar Martin Lurvink zijn meerdere malen door inwoners genomineerd. Daarbij viel op dat de nominaties uit verschillende hoeken van de samenleving kwamen. Er is binnen het bedrijf veel aandacht voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Niet alleen krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige baan binnen LUVA, maar worden ze ook op een fantastische wijze begeleid. Een vaste baan hebben, betekent dat mensen weer mee doen in de samenleving.

Daarnaast is er een unieke samenwerking met Estinea, waardoor ook mensen met een verstandelijke beperking een kans krijgen binnen LUVA. Het bedrijf zet ook op andere vlakken net de stap extra. LUVA toont altijd sociale betrokkenheid en is sponsor van diverse verenigingen in de Gemeente Aalten. Dat is niet altijd zichtbaar, maar wel cruciaal om de samenleving leefbaar te houden.

Al met al was het oordeel van de jury dat LUVA net de stap extra zet en echt investeert in de Aaltense samenleving en daarmee de verdiende winnaar is van het Aaltens Compliment 2023.”

Geschreven door Esther Diepenbroek op 2024-03-09 20:49:07


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.