Internationale expositie in Raadhuis Winterswijk over duurzaam en energieneutraal bouwen

– Winterswijk maakte als European Green Leaf gemeente een eigen expositie over duurzaam en energieneutraal bouwen en een duurzame openbare ruimte. Deze expositie was eerder te zien in het Franse Grenoble en staat nu in het Raadhuis in Winterswijk.

Winterswijk wil zich als Green Leaf gemeente inzetten om duurzaamheid te promoten in binnen- en buitenland. Daarom besteden we aandacht aan voorbeelden op het gebied van duurzaam bouwen en infrastructuur. Op deze twee terreinen valt veel milieuwinst te behalen. De gemeente doet dit in samenwerking met ondernemers. Goede voorbeelden zijn bouwen met hernieuwbare materialen of hergebruik van grondstoffen. In de openbare ruimte wordt al veel aan hergebruik van materialen gedaan. De gemeente kijkt daarnaast altijd hoe het beter kan. Zo experimenteert Winterswijk onder andere met lagetemperatuurasfalt en asfalt dat CO2 opneemt.

Op de Winterswijkse ijsbaan kan eerder en langer geschaatst worden zonder koelinstallatie

Wethouder Visser is enthousiast over de expositie. “Een leuk voorbeeld op de expositie is de Winterswijkse ijsbaan. Door innovaties kunnen we het aantal dagen dat je kunt schaatsen zonder koelinstallatie verlengen.”

Openingstijden

De expositie is te zien tot en met 20 augustus in het Raadhuis aan de Mw Kuipers-Rietbergplein 1. Hij begint op de begane grond en loopt door tot op de eerste verdieping. De openingstijden van het Raadhuis zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Het bekijken van de expositie is gratis.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-22 14:00:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.