Inge de Wit vertrekt als directeur SKB in Winterswijk en gaat naar Rotterdams ziekenhuis

– Ziekenhuisdirecteur Inge de Wit gaat voorzitter naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam waar zij dezelfde functie gaat bekleden. Ze verlaat per 1 maart 2024 het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk waar zij sinds 21 september 2021 voorzitter raad van bestuur was. Met haar komst kreeg het SKB weer een vaste eigen bestuurder als zelfstandig ziekenhuis nadat een samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem op een bestuurlijk fiasco was uitgelopen.

Met haar komst kreeg het SKB weer een vaste eigen bestuurder als zelfstandig ziekenhuis. Inge heeft zich hard gemaakt voor het bestaansrecht van het SKB en beschikbaarheid van acute zorg in deze regio. Zij gelooft in samenwerking met partners om goede zorg ook in de toekomst beschikbaar en dichtbij te houden. Zo heeft zij samen met de regionale samenwerkingspartners de eerste stappen gezet om spoedzorg in deze regio gezamenlijk vorm te geven met als doel om dit stevig te verankeren in de regio. Ook digitalisering en innovatie heeft haar bijzondere aandacht. Het SKB maakte afgelopen jaar de overgang naar een vernieuwd patiëntendossier.

Met haar overstap naar het Ikazia Ziekenhuis zet Inge de volgende stap in haar carrière. Inge: “Het is voor mij een unieke kans die nu op mijn pad komt. Dat betekent helaas eerder afscheid nemen van het SKB dan ik ook zelf verwacht had. Vanaf het moment dat ik bij het SKB binnenkwam, voelde ik de warmte en bevlogenheid van de collega’s bij hun patiënten en hun werk. Het SKB kenmerkt zich door de korte lijnen en de stap extra die medewerkers voor de zorg zetten. Het naoberschap binnen, maar ook buiten het SKB heb ik van dichtbij ervaren. Ik laat straks een mooi ziekenhuis met potentie achter. Deze nieuwe stap past heel goed bij mijn ambities.”

Voorzitter van de raad van toezicht Henk Pijlman betreurt het vertrek van Inge, maar respecteert haar besluit. Henk Pijlman: “Inge is een visionair bestuurder met passie voor regionale ziekenhuizen. Ook haar landelijke betrokkenheid bij organisaties als de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen waren een stimulans voor de ontwikkelingen in het SKB. Dat is waardevol en ik dank haar hartelijk hiervoor. Uiteraard overleggen wij als raad van toezicht op korte termijn welke stappen nodig zijn om het vertrek van Inge de Wit in te vullen. Dit doen wij in overleg met de ondernemingsraad, de medische en verpleegkundige-paramedische staf, de cliëntenraad en het management team.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-11-16 13:10:04


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.