Info-avond over belastingaangifte in bibliotheek Lichtenvoorde

– Op vrijdag 31 maart om 19.30 uur verzorgt Dick van Silfhout in de Bibliotheek Lichtenvoorde een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avond is gratis, maar aanmelden is wel nodig.

Het op de mat vallen van de bekende blauwe envelop is het jaarlijkse moment dat we massaal onze belastingaangifte voor de inkomstenbelasting gaan doen. Vóór 1 mei moet de aangifte binnen zijn bij de belastingdienst. Ga je zelf de belastingaangifte regelen? Tegenwoordig gaat dat digitaal en daar komt best wat bij kijken. Het is belangrijk om de juiste informatie bij de hand hebben en een aantal dingen goed te controleren.

Tijdens de informatieavond krijg je een aantal handige tips en handvatten bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2022. Aan de orde komen de volgende zaken: Waarom moet je aangifte doen? Verplicht of vrijwillig? Vooraf ingevulde gegevens, Inkomen en eigen woning (box 1), Vermogensbestanddelen (box 3), bijvoorbeeld: spaarvermogen, Giften, Aftrekbare ziektekosten, Geen aftrek meer van studiekosten, Waar kun je terecht met vragen of voor hulp bij het doen van aangifte.

Dick van Silfhout

De informatieavond wordt verzorgd door Dick van Silfhout. Dick heeft een fiscale achtergrond en is momenteel onder andere werkzaam als digitaal vrijwilliger bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Aanmelden

De informatieavond ‘Aangifte inkomstenbelasting 2022’ is gratis bij te wonen. Wel is het nodig om je aan te melden. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/belasting, door je te melden in een vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek of door te bellen met het Servicebureau van de Bibliotheek: 088-0062929.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-03-03 09:07:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.