Hof van Eckberge heeft nieuwe vluchthavenattractie erbij

– Het Gelderse belevingspark in Eibergen vliegt sinds de voorjaarsvakantie meerdere keren per dag naar de jungle van het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Vanaf ‘Vliegveld Akterhoeck’ – zoals de nieuwe fictieve luchthaven genaamd is – gaan moedige bezoekers met piloot Fritz op een spannend avontuur, vol interactieve effecten.

De vernieuwde attractie is een uitbreiding op de reeds bestaande lasergamejungle, die sinds de opening van het park ‘verstopt’ lag achter een grote klimstructuur. Ter ere van het 10-jarig bestaan werd besloten de attractie een flinke upgrade te geven. ‘’Het werd tijd om het gave thema uit onze lasergame-arena naar buiten te halen. Veel van onze bezoekers hadden tot op heden geen idee wat zich achter deze deuren bevond!’’ – aldus Maarten Reimes, eigenaar van Hof van Eckberge.

‘’Op ons nieuwe ‘Vliegveld Akterhoeck’ maken bezoekers via een video op een oude televisie kennis met piloot Fritz, die de gasten persoonlijk uitnodigt om deel te nemen aan een belangrijke reis naar een tropische bestemming…’’ Die reis verloopt echter niet zoals gepland en onderweg vindt zelfs een heuse noodlanding plaats, die levensecht wordt nagebootst met effecten als: trillende banken, rook, zwaailichten en geluidseffecten.

De entree naar de het vliegveld. – Foto: Hof van Eckberge

Het lasergamespel volgt na een tweetalige instructie, waarbij bezoekers met elkaar de strijd aan gaan tussen tropische planten, wilde dieren en andere decorstukken. Inclusiviteit staat opnieuw hoog in het vaandel, want het park beschikt over het eerste rolstoel-shootingpoint ter wereld!

Naast een ticket-office zijn ook een terminal, vluchtinformatiebord en tal van oude reis-accessoires te vinden op de nieuwe luchthaven. Het ontwerp van de nieuwe beleving werd in eigen huis ontwikkeld en uitgevoerd. Tickets zijn vormgegeven als boarding-passes en dagelijks bij de ingang van het park verkrijgbaar.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-03-14 16:07:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.