Het nieuwe ZC-Stadsplein een dikke hit voor de urban beleving

– De Zwarte Cross kwam voor deze 25e editie met het idee van een stadsplein op het terrein te bouwen. De opzet had een reden: de kloof tussen de stad en het platteland te dichten. Dat die dichter bij elkaar zijn gekomen bewees dit plein met een paar opmerkelijke belevenissen.

Het nieuwe Stadsplein is een keur aan podia en winkels met in het midden een grote fontein en direct daaronder de bar. Rondom het plein zijn stadsgevels gebouwd. Het Stadsplein werd op vrijdag feestelijk geopend door burgemeester Annette Bronsvoort en Zwarte Cross mede-eigenaar Ronnie Degen. Zij werden bijgestaan door festivalgangers op leeftijd uit de samenwerking met zorginstelling Marga Klompé en dragqueens van Gaycafé de Kast.

Het nieuwe ZC-Stadsplein een dikke hit voor de urban beleving – Foto: Eveline Zuurbier

Op het Stadsplein draaide de Nozem Tattooshop overuren: in tientallen lijven werd het logo geprikt. Literair Verhalencafé Het Ezelsoor verwelkomde onder andere schrijvers Marcel van Roosmalen en Lale Gül over haar boek ‘Ik ga Leven’.
In het Nachtkastje -een promotie- en verkooppunt van EasyToys-werden sekslevens van verschillende kanten belicht. Bij de quiz ‘Piemelpetje op of Piemelpetje’ af zat het binnen vol. Er was veel leuks te winnen.
Bij ‘Kom d’r Uut De Kast’ stond een grote dikke rij zodra Mary Miracle optrad en bij ‘Waj hai, wa Woi’ was het doorlopend druk met festivalgangers die dit Aziatische eten verrukkelijk vinden.

De quiz Piemelpetje op en Piemelpetje af in Het Nachtkastje. – Foto: Eveline Zuurbier

Het Stadsplein was via poortjes toegankelijk gemaakt. Er konden maximaal 9500 mensen op dit plein.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-24 08:28:10


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.