Herkenbare en hilarisch theatervoorstelling rondom dementie: ‘Jij bent mijn suikerbossie’

– Het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk organiseert woensdag 22 november een bijzondere bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie, hun mantelzorgers, naasten en voor andere belangstellenden. Deze avond wordt er theater gespeeld in de voorstelling ‘Jij bent mijn Suikerbossie’ en vindt plaats in cultureel centrum Den Diek aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde.

Theater Aan De Lijn speelt korte, luchtige en soms spannende scènes. De situaties spelen zich af in het dagelijks leven van Wim en zijn partner Mia, die dementie heeft. Hoe gaat Wim hiermee om? Soms gaat het goed en soms slaat Wim de plank finaal mis. Iedere situatie wordt besproken samen met het aanwezige publiek: zijn de scènes herkenbaar? Zowel mantelzorgers als mensen met dementie zullen niet alleen veel herkennen, maar ook veel plezier beleven aan de soms hilarische scènes. Er worden bovendien veel tips en situaties uit de eigen praktijk uitgewisseld.

De organisatie van het Alzheimer Trefpunt verwacht een grote opkomst. Normaal hoef er niet aangemeld te worden, maar dit keer wel. Er i smaximaal plaats voor 50 bezoekers. Aanmelden kan via e-mail: d.kuska-uefing@alzheimervrijwilligers.nl of bel tijdens werkuren met Dorien Kuska op (06) 3419 3613. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland Oost-Gelderland: (06) 1351 4411.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-11-10 15:55:20


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.