Groot onderhoud aan provinciale weg N318 Aalten-Varsseveld: wegafsluitingen in 3 fases

AALTEN – Van 4 maart tot en met 26 april 2024 voert provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N318 tussen Varsseveld en Aalten. Tijdens de werkzaamheden worden ook maatregelen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd om de hinder te beperken en de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden voor direct aanwonenden, hulpdiensten en openbaar vervoer.

Het groot onderhoud aan de provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Aalten bestaat uit het vernieuwen van de bovenste laag van het asfalt, het aanbrengen van nieuwe markeringen op de weg, het uitvoeren van onderhoud aan de verlichting en het vervangen van enkele bewegwijzeringsborden.

Verkeersveiligheid

Naast het groot onderhoud neemt de provincie een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Op een aantal zijwegen van de N318 worden de beschermingsblokken vervangen door grasbetonstenen. Hierdoor kan vooral landbouwverkeer beter de N318 oprijden. Ook wordt het fietspad verbreed ter hoogte van atletiekvereniging AVA. Dit wordt een parallelweg (30 km per uur). Onder de nieuwe parallelweg komt een infiltratieriool zodat regenwater goed kan wegstromen.

Omleidingen en afsluitingen

De werkzaamheden worden in 3 delen uitgevoerd en hiervoor wordt de N318 ook in delen afgesloten:

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 12 april: Vanaf de rotonde Aaltenseweg (Varsseveld) tot aan de rotonde Gendringseweg. Beide rotondes zijn wel open voor verkeer.

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april: Vanaf Lintelo-Haltseweg tot de rotonde Aladnaweg (in Aalten). De rotonde Gendringseweg is afgesloten en de rotonde Aladnaweg blijft open voor verkeer.

Van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april: De kruising met de Bredevoortsestraatweg (Aalten) en de kruising met de N313 (Hamelandroute). De kruisingen zijn wel open voor verkeer. Aalten is voor verkeer vanuit Varsseveld bereikbaar via de Ringweg.

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes. Doorgaand verkeer tussen Varsseveld en Aalten wordt omgeleid via de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde en de N313 Lichtenvoorde-Aalten. Fietsers kunnen het fietspad langs de N318 blijven gebruiken en worden ter plekke omgeleid via borden langs de weg.

Van maandag 4 maart tot en met vrijdag 19 april wordt het fietspad verbreed naar een parallelweg en er wordt een infiltratieriool aangelegd onder de weg. De N318 blijft gewoon open. Ook voert de provincie onderhoud uit aan de fietstunnel onder de N313.

Actuele informatie over de N318 vindt u op www.gelderland.nl/n318 Varsseveld Aalten. Informatie over omleidingsroutes vindt u op www.bereikbaargelderland.nl.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-02-23 13:13:24


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.