Geweldige opsteker voor WUh en Benefiets: schenking zwerffietsen en kinderfietsenplan

WINTERSWIJK – In een daad van samenwerking en duurzaamheid heeft de gemeente Oude IJsselstreek vorige week een tweede levering van zwerffietsen gedaan. In totaal heeft Oude IJsselstreek nu 190 zwerffietsen aan Benefiets geschonken. De gift is niet alleen een blijk van goede wil, maar ook een mooie stap in de richting van het verminderen van zwerfafval en het bevorderen van hergebruik.

Oude IJsselstreek schenkt 190 zwerffietsen aan Benefiets

De zwerffietsen, die vaak verwaarloosd en ongebruikt achterblijven, zullen door Benefiets een nieuw leven krijgen. Benefiets is verheugd deze fietsen te mogen ontvangen en ze een tweede leven te kunnen geven door middel van reparatie, opknapbeurten en deze ter beschikking te stellen aan degenen die het het meest nodig hebben. Door deze zwerffietsen te schenken, creëert men niet alleen een positieve impact op het milieu door hergebruik te bevorderen, maar ondersteunt Oude IJsselstreek de maatschappelijke fietsenwerkplaats. Benefiets spreekt de hoop uit dat deze schenking een voorbeeld voor de gemeente Winterswijk zal zijn. In Winterswijk is het volgens de Handhaving, de organisatie die de zwerffietsen in Winterswijk beheert, nog niet mogelijk om de Winterswijkse zwerffietsen aan een goed doel te schenken. Het wachten is op een aanpassing van een gemeentelijke verordening. Onlangs zijn in de commissie hierover vragen gesteld. De wethouder heeft in haar antwoord aangegeven vaart achter aanpassing van de verordening te willen zetten. Hopelijk volgt de gemeente Winterswijk snel het voorbeeld van Oude IJsselstreek.

Benefiets aan het Weurden 4 in Winterswijk. – Foto: Redactie 1Achterhoek

ANWB Kinderfietsenplan

Het ANWB Kinderfietsenplan is een initiatief dat niet alleen mobiliteit bevordert, maar ook een glimlach op het gezicht van elk kind tovert. Sinds deze week is Benefiets onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB.Het kinderfietsenplan gaat over het stimuleren van gezonde gewoonten zoals het bevorderen van actief buiten spelen.

Ook Benefiets streeft er, net als het ANWB Kinderfietsenplan, naar om elk kind te voorzien van zijn of haar eigen fiets. Het plan zorgt ervoor dat elk kind de vrijheid van mobiliteit kan ervaren.

Benefiets werkt nauw samen met maatschappelijke organisaties die ervoor zorgen dat het Kinderfietsenplan degenen bereikt die het het meest nodig hebben. Door middel van deze partnerschappen zal Benefiets kinderen van fietsen kunnen voorzien.

Binnen bij Benefiets in Winterswijk. – Foto: WUh

Meehelpen

Doe mee met Benefiets in het ondersteunen van het Kinderfietsenplan. Of je nu een individu, een bedrijf of een school bent, er zijn talloze manieren waarop je kunt bijdragen. Samen kunnen we de toekomst van onze kinderen vormgeven en hen de gave van mobiliteit schenken. Meer info Benefiets, Weurden 4. Telnr. 0543 200026. E-mail benefiets@wuhwinterswijk.nl. Benefiets is een onderdeel van de WUh (Winterswijkse Uitdaging).

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-02-23 12:27:12


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.