Grolse Maestro: ‘moeilijk’ en sensationeel

GROENLO – In de Grolse variant van het populaire televisieprogramma Maestro namen afgelopen weekend vier bekende Grollenaren zonder enige dirigeerervaring het tegen elkaar op in een muzikale afvalrace. Ze gingen de uitdaging aan om de orkestleden van het Vestingstadorkest zo goed mogelijk te dirigeren tot aan de laatst gespeelde noot. En dat viel niet mee, zei wethouder Bart Porskamp een dag later in het radioprogramma 1Achterhoek Actueel.

“Diep respect aan alle dirigenten en orkesten in Nederland”, zei de wethouder. Porskamp werd niet de winnaar. Dat werd Martin Geessinck, commissaris van de organiserende Muziekvereniging Groenlo en mocht zich ‘de Maestor van Vestingstad Groenlo’ noemen. Andere bekende Grollenaren waren Kyra Broshuis, correspondent Groenlose Gids en tekstschrijver en Kees Porskamp, fractievoorzitter van de VVD en bekend van zijn optredens tijdens het Grolse carnaval.

De vier dirigenten kregen elk twee nummers om deze vervolgens te laten uitvoeren door het Vestingstadorkest. “Je bent vooral in het begin, meer met het tellen bezig, dan met het orkest. Ik merkte dat dirigeren niet aan mij is besteed, maar het wel een heel mooie avond was voor ons allemaal.”

De jury bestond uit Emile Laarveld, Mike Wittenbernds en Willem te Molder. De zaal van de Mattelier was totaal uitverkocht. Voor bezoekers was het een sensationele avond vol muziek en voor de muziekvereniging? Die sprak met de avond een breed publiek aan die van het orkest en de muziek genoot.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-04-22 07:35:53


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.