Groenlo krijgt na jaren haar langverwachte nieuwe sporthal

– Groenlo krijgt een nieuwe sporthal met drie zaaldelen bij scholengemeenschap Marianum. De kosten komen uit op ruim 10 miljoen. De bestaande sporthal Den Elshof, waar veel binnensportverenigingen hun trainingen en wedstrijden afwerken, wordt voor een kleine 3 miljoen verduurzaamd.

Dit voorjaar werd de bouw van de nieuwe sporthal nog op pauze gezet door de gemeenteraad. Een meerderheid vond 10 miljoen euro voor een nieuwe hal te duur. Er moest een beter plaatje komen van alle kosten en de benodigde ruimte om te kunnen sporten in Groenlo. “Pas dan kunnen we een goede keuze maken”, was de mening van veel partijen in de gemeenteraad van Oost Gelre.

De bouw van een nieuwe sporthal bij het Marianum is hard nodig, want leerlingen van de school sporten al jaren in een afgeschreven sporthal. Ook gymnastiekvereniging Rap en Snel heeft baat bij de nieuwe sporthal, omdat de vereniging nu nog op verschillende locaties in Groenlo haar gymnastieklessen beoefent en straks naar één locatie gaat.

Totaaloverzicht ligt er nu wel

Een half jaar later ligt het totaaloverzicht er wel waarbij rekening is gehouden met alle wensen van de binnensportverenigingen. Een nieuwe sporthal bij het Marianum met drie zaaldelen en een kleine horeca.

Twee zaaldelen van sporthal Den Elshof aan de rand van de stad worden verduurzaamd, zodat vier sportverenigingen daar kunnen blijven sporten. En er komt een nieuwe sporthal met één zaaldeel bij het nog te bouwen Integraal Kindcentrum (IKC).

‘Verder uitstel onverantwoord’

“Het was een proces van vallen en opstaan, maar het is nu tijd om de rijen te sluiten”, vindt fractievoorzitter Richard Klein Tank van de PvdA. Daar sluiten andere partijen in de gemeenteraad zich bij aan. “Verder uitstel van de nieuwe sporthal is onverantwoord”, zegt Bertie Bosker van de Nieuwe Libaren Oost Gelre.

Wethouder Bart Porskamp gaf eerder al aan dat de aanbesteding van de nieuwe sporthal opnieuw moet. De verwachting is dat de bouw in de zomer van 2024 kan starten, waarna de sporthal aan het begin van het schooljaar 2025-2026 in gebruik kan worden genomen.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2023-10-18 15:52:21


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.