Grensoverschrijdende theatervoorstelling klimaatverandering en klimaatconferentie

– Het Oranje Gevaar is het nieuwste Duitstalige toneelstuk van de Nederlandse cabaretier Patrick Nederkoorn. Het gaat over klimaatverandering en de vraag: Wanneer worden wij mensen eindelijk wakker?

De theatervoorstelling is op vrijdag 26 mei 2023 te zien in Theater De Storm in Winterswijk. Na de voorstelling gaan Nederlandse en Duitse geïnteresseerden met burgemeesters, specialisten en Patrick Nederkoorn in gesprek over klimaatverandering en de uitdagingen die deze met zich meebrengt, vooral in de grensregio.

Cabaretprijs

Het stuk werd genomineerd voor de bekende Duitse cabaretprijs Prix Pantheon. De Bonner General-Anzeiger schreef over de première: “Inderdaad, Nederkoorn bewijst een sterke komiek, een uitstekende zanger en geboren entertainer te zijn.” Kaarten zijn te reserveren via Theater De Storm.

Klimaatconferentie

De dag na de theatervoorstelling, zaterdag 27 mei, wordt van 10.00 tot 17.00 uur in Kult in Vreden een speciale klimaatconferentie georganiseerd. Bekende internationale deskundigen spreken over onderwerpen die te maken hebben met het klimaat en de geschiedenis van de regio. Daarna volgen workshops waarin de deelnemers samen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor samenwerking in een tijd van klimaatverandering. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel en natuurlijk wordt de innerlijke mens verwend met biologische lekkernijen uit de regio.

Deelnemers gezocht

Voor de klimaatconferentie worden mensen van alle leeftijden gezocht, die op een informele manier met andere mensen uit de grensstreek willen nadenken over de toekomst. Voorwaarde is dat men de buurtaal goed begrijpt en de hele zaterdag beschikbaar is. Als dank voor aanmelding krijgen deelnemers een vrijkaartje voor de cabaretvoorstelling op 26 mei.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-05-19 14:03:52


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.