Grensmarkt op Hemelvaart in Dinxperlo

– De internationale Grensmarkt is bijzonder: de locatie vindt op Nederlands/Duits grondgebied plaats langs de Heelweg en de Hogestraat. Dat maakt deze markt uniek jaarlijks op Hemelvaartsdag in Dinxperlo wordt gehouden.

De Grensmarkt werd voor het eerst in de huidige vorm gehouden in 1981 tijdens in het kader van de activiteiten rondom het 700-jarig bestaan van het dorp Dinxperlo. In dat jaar vormde de markt een weerspiegeling van de historische grenshandel met Duitsland in de periode kort na de 1e Wereldoorlog. Vanaf 1982 is de organisatie in handen van eerst de Stichting Grensmarkt Dinxperlo. De markt trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers uit Nederland en Duitsland.

Langs de Heelweg en gedeeltelijk de Hogestraat presenteren aan beide zijden van de straat marktkooplieden uit alle delen van Nederland hun waren, maar ook Duitse marktkooplieden zijn al jarenlang vertegenwoordigd. Elk jaar presenteren ze zich met een zeer gevarieerd assortiment.

De lokale horeca is present met een hapje en een drankje, zodat de bezoeker zich de hele dag kan vermaken op de gezelligste markt op Hemelvaartsdag. Er is voor elk wat wils.

Sinds jaar en dag is het traditie, dat in het 1e gedeelte van het markttraject Dinxperlose kinderen hun overtollige spulletjes aan de man/vrouw proberen te brengen .

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-10 08:53:22


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.