‘Graafschapsfeertje’ zit er weer goed in bij oefenduel tegen SDOUC Ulft

– Nog voordat De Graafschap de oefenwedstrijd tegen SDOUC op Sportpark De IJsselweide kon aftrappen, kwamen de supporters met een sfeeractie met rook in de kleuren van De Graafschap en het groen-gele van de Achterhoekvlag. De actie heeft trainer Adrie Poldervaart en zijn spelers zeker extra energie gegeven de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie te bereiken.

De oefenwedstrijd won De Graafschap van SDOUC uit Ulft dat getraind wordt door clubicoon Jan Vreman met 0-6, maar daar ging het niet om. De 90 minuten speeltijd waren na overleg met SDOUC in 3 keer een half uur ingedeeld om alle selectiespelers van De Graafschap ook speelminuten te gunnen als opmaat naar de eerste competitiewedstrijd. Poldervaart heeft nog 5 weken de tijd om zijn selectie in topvorm te brengen voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 7 augustus.

De Graafschap heeft toppers als Alexander Büttner en Siem de Jong naar Doetinchem gehaald. Jan Lammers is van TOP Oss weer terug op het oude nest en komt Lion Kaak transfervrij van TOP Oss. Voor het versterken van de verdediging is Rio Hillen (19) van Ajax over en huurt De Graafschap rechtervleugelverdediger Robin Schouten van het Deense SönderjyskE. Het team van De Graafschap is compleet gemaakt met jonge spelers uit de jeugdopleiding.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-07-04 22:27:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.