‘Goudvis’ van Hooiland winnaar Bloemencorso Lichtenvoorde

– Hooiland is met ‘Goudvis’ de winnaar van het Bloemencorso Lichtenvoorde. Dat maakte het bestuur maandagochtend bekend. “Er was sprake van een echte goudvis.”

“Hij zweefde sierlijk door de straten. Prachtig van vorm, kleur en beweging. Spectaculair”, zo vertelt afzwaaiend voorzitter Herman ter Haar tijdens de prijsuitreiking van het Bloemencorso Lichtenvoorde.

‘Het pakte fantastisch uit’

“Het is een heerlijk en onbeschrijfelijk gevoel”, zegt Tom de Boer van corsogroep Hooiland. “We hebben twee jaar lang niet kunnen bouwen aan een volledige corsowagen. Met dit ontwerp van de wagen zijn we al drie jaar bezig en dat pakte gisteren in de straten van Lichtenvoorde fantastisch uit.”

Cowboys van Lansink Bluiminck eindigde als tweede – Foto: Omroep Gelderland

‘Cowboys’ van Lansink-Bluiminck werd tweede. Ter Haar sprak van een ‘close call’. Het verschil was namelijk maar vijf punten. “Ik kan heel politiek correct zeggen dat we tevreden zijn met een tweede plaats, maar we zijn ook wel een klein beetje teleurgesteld”, vertelt Mark Müller die de corsowagen ontwierp. “Maar we gunnen het Hooiland ook ontzettend. Het is en blijft een jurysport. “

Boschkempers werd derde met ‘Mijn lievelings’.

‘Mijn lievelings’ van Boschkempers werd derde – Foto: Omroep Gelderland

Ter Haar emotioneel tijdens afscheid

Voor Herman ter Haar was het zijn laatste bloemencorso als voorzitter. Hij zwaaide maandagochtend onder luid applaus en een staande ovatie van alle corsobouwers in Lichtenvoorde af.

Ter Haar werd even emotioneel tijdens zijn toespraak. “Je hebt achttien jaar zoveel herinneringen opgebouwd, zoveel mensen leren kennen en intensief samengewerkt”, zegt Ter Haar. “Dat raakt je dan toch even.”

Hij kan de rest van het bestuur in goede handen achterlaten en heeft een opvolger in Thijs Kroezen, die al jaren betrokken is bij corsogroep Hooiland. “Hij moet het lekker op zijn eigen manier gaan doen en ik ga mij nergens meer mee bemoeien”, zegt Ter Haar. Wellicht zien we Ter Haar terug als corsobouwer. “Daar sta ik zeker voor open.”

‘Grootste van Gelderland’

Meer weten over de Bloemencorso in Lichtenvoorde? Ontdek meer in de onderstaande uitlegvideo.

Zie ook:

Geschreven door Robin Hazeleger, Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2022-09-12 07:08:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.