GOLS-museum Groenlo ontvangt Leader subsidie

– Stichting GOLS station Groenlo is nog een vrij jong museum dat bouwt aan een stuk spoornostalgie van weleer. Onlangs kreeg de stichting een Leader-subsidie van 60.000 euro toegezegd van de provincie Gelderland en de gemeente Oost Gelre. Daarmee kan het museum de tijd dat Groenlo een station had, straks aan bezoekers laten herbeleven.

De reden dat gemeente Oost Gelre bijdraagt aan de ontwikkeling van het museum is om het toeristisch aanbod te vergroten. “Het gaat om een informatief cultuurhistorisch museum voor zeer diverse doelgroepen met een eigentijdse virtual reality attractie waarmee bezoekers een tijdreis kunnen maken over een het industrieel spoorleven van een eeuw geleden van de Achterhoek”, aldus wethouder Arjen Schutten uit.

In 2017 is een stuk spoor aangelegd achter het nog bestaande stationsgebouw aan de Stationslaan in Groenlo. Toen werd er een rangeerlocomotief en een goederenwagon op het stukje spoor gehesen. Vanaf dat moment zijn mensen bezig gegaan om een stuk spoorwegnostalgie te doen herleven en het stuk spoor in stappen verder uit te breiden.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-16 11:12:45


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.