56 Sociale huurwoningen op terrein voormalige technische school Aalten

– Op het terrein waar voorheen de technische school in Aalten stond gaan 56 sociale huurwoningen gebouwd worden. Op het terrein tussen de tussen Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verrijst een groen én duurzaam buurtje. Woningcorporatie De Woonplaats en starten dit voorjaar met de bouw. Samen met de gemeente Aalten en architect VDNDP zijn de bouwplannen voorbereid.

Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos. Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst.Het project dat gerealiseerd gaat worden, is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er is voor ieder wat wils: van 16 levensloopbestendige woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen.

Midden 2024 klaar

Half februari is ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo gestart met de voorbereidende werkzaamheden op het terrein. In mei start daadwerkelijk de bouw van de woningen en het kleinschalige appartementencomplex. De bouwtijd is ongeveer een jaar. Midden 2024 zullen de laatste woningen klaar zijn.

Aaltens Hofje

In het Aaltens Hofje, de 12 woningen in het midden van het terrein, staat de naobergedachte centraal. Dat betekent dat toekomstige huurders hier niet zomaar een woning huren. Ze leveren een actieve bijdrage. De sociale samenhang staat centraal. De woongroep gaat een zogenoemde ‘community’ vormen om deze vorm van wonen te laten slagen. Zij kijken naar elkaar om en beheren de gezamenlijke binnentuin.

Verhuur sociale huurwoningen

Alle sociale huurwoningen krijgen een netto huurprijs tussen 647,- en 808,- euro per maand (prijspeil 2023). De verhuur is nog niet gestart. De woningen worden op basis van loting verdeeld later dit voorjaar.

De toekomstige huurders betrekt De Woonplaats vroegtijdig zodat de woning afgestemd kan worden op de persoonlijke wensen. Zo kiezen zij zelf waar ze komen te wonen en kunnen zij keuzes voor keuken, badkamer en toilet maken. Zo wordt de nieuwbouwwoning sneller hun thuis, aldus De Woonplaats.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-15 19:57:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.