Gemeente Oost Gelre start met aanleg BMX-baan ondanks beroep RvS omwonenden

– Gemeente Oost Gelre is van start gegaan met de aanleg van de BMX-baan op het voormalige ligveld bij het openluchtzwembad dat er tot in de jaren ’90 was. De Fietscross Club Lichtenvoorde kan daardoor haar crossbaan verplaatsen van de Bernhard ter Haarstraat naast de voormalige Pastoor van Arsschool, naar het Eschpark. Daar is meer ruimte, maar dit stuit op weerstand bij omwonenden.

De gemeenteraad is in november akkoord gegaan met een verandering in het bestemmingsplan voor het Eschpark in Lichtenvoorde en ziet graag de de BMX-sport zich nabij de andere sportaccomodaties kan ontwikkelen. De fietssport heeft een grote regionale uitstraling. Grote namen als Olympisch atleet Jelle van Gorkom en Niek Kimmann komen uit deze vereniging voort. Oost Gelre heeft een groot belang dat deze fietssport een plaats krijgt, was doorslaggevend voor de Oost Gelrese politiek om het bestemmingsplan goed te keuren.

Werkzaamheden van start

Enkele buurtbewoners zijn tegen het nieuwe bestemmingsplan in beroep gegaan bij de Raad van State. Het kan wel een jaar duren voordat hierover een uitspraak komt. Tot die tijd kan de gemeente verder gaan met de aanleg, tenzij de Raad van State al eerder het raadsbesluit schorst.

Dit voorjaar wordt de vijver voor de opvang van het regenwater verplaatst naar een de plek dichtbij de tandartsenpraktijk Verhagen. Ook het hondenlosloopveldje krijgt een andere plek. Verder gaat de gemeente aan de slag met de inrichting van de Eschparkweg en legt zij parkeerplaatsen aan.

De gemeente Oost Gelre laat binnenkort bij de buurtbewoners een brief bezorgen met daarin de laatste ontwikkelingen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-10 12:21:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.