Gemeente Aalten zet in op rookvrij sporten: Dinxper Gym ook rookvrij

– Op 12 oktober plaatste wethouder sport Hans te Lindert de Achterhoek Rookvrij-stoeptegel bij Dinxper Gym, samen met eigenaar Daniël Scheepers. Dinxper Gym is sinds anderhalf jaar een rookvrije sportschool en wil dat met de Rookvrij-stoeptegel zichtbaar uitdragen.

De Rookvrije Generatie wil dat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is. Ieder kind dat wordt geboren moet hiervoor de kans krijgen. Kinderen die regelmatig meeroken of anderen zien roken, hebben een grotere kans om later zelf ook te gaan roken. Bovendien zijn ze extra kwetsbaar voor meeroken en de rook die neerdaalt in de omgeving.

Rookvrij opgroeien

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije speelplek of sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Rookvrije sportomgeving

Steeds meer sportaanbieders in de gemeente Aalten maken zich hard voor een rookvrije sportomgeving, zo ook Dinxper Gym. Eigenaar Daniël Scheepers: “Wij zien wat het belang is van opgroeien in een gezonde omgeving. Daarom maken we ons hard voor een rookvrije plek waar kinderen kunnen bewegen en sporten!”

Gemeente Aalten zet in op rookvrije sportclubs en speelplekken. Reden voor de wethouder om hier bij Dinxper Gym nog eens extra bij stil te staan. “Gezondheid en vitaliteit zijn voor ons als gemeente belangrijke begrippen. Daar hoort een rookvrije omgeving bij. We zijn erg blij met initiatieven als deze van Dinxper Gym want die dragen diréct bij aan onze gezondheid!”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-26 08:18:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.