Geen vuurwapens gevonden in woning Lichtenvoorde

– Er zijn geen vuurwapens aangetroffen in de woning van een man uit Lichtenvoorde die zich daar afgelopen weekend verschanste voor de politie. De man werd zondag aan het einde van de middag na 18 uur door een arrestatieteam uit de kruipruimte van zijn woning gehaald.

“Uiteindelijk troffen onze collega’s enkel nepwapens aan in de woning”, zegt een woordvoerder van de politie. De man blijft wel vastzitten en het onderzoek loopt nog. De politie werd zaterdagavond naar de woning aan de Strausstraat geroepen na een melding dat er mogelijk wapens in de woning zouden liggen.

‘Aangrijpend voor buurtbewoners’

De politie is sinds zaterdagnacht bezig geweest om de man uit het huis te krijgen. Hij hield zich op in de kelder en weigerde daaruit te komen. Uit voorzorg waren de elektriciteit en het gas in de woning afgesloten. Pas aan het einde van de zondagmiddag, na achttien uur, kon de Dienst Speciale Interventies, een einde maken aan het incident.

De politieactie in de straat is heel aangrijpend geweest voor buurtbewoners zegt burgemeester Annette Bronsvoort. “De buurt werd in de nacht al opgeschrikt door het arrestatieteam die de woning betrad”, zegt de burgemeester.

“Ik ben zondagmiddag met een collega ter plaatse geweest en dan zie je hoe de straat vol staat met politiemensen, zelfs met bivakmutsen op. Dat roept veel vragen op bij mensen”, aldus Bronsvoort.

Man bekend bij zorg en gemeente

De man was al langer bekend bij de politie en gemeente en zorgde al langere tijd voor overlast. ‘Mede door drugsgebruik’, zeggen buurtbewoners tegen Omroep Gelderland. Volgens één van de buurtbewoners zou er ook een procedure lopen voor een uithuiszetting van de man.

“Daar kan ik niets over zeggen”, zegt Bronsvoort. “Het is niet gebruikelijk dat wij als gemeente vertellen welke contacten wij met mensen hebben, bijvoorbeeld uit het oogpunt van zorg en veiligheid. Hoewel ik wel begrijp dat mensen daar interesse in hebben.”

Woning sluiten?

Bronsvoort sloot vorig jaar nog een woning in Groenlo van waaruit drugs werden verkocht aan minderjarigen. Of de woning aan de Strausstraat ook wordt gesloten weet de burgemeester nog niet. “Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Het zijn wel vragen waar we ons nu over gaan buigen”, aldus Bronsvoort.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2023-06-12 18:02:11


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.