Fractie Nieuwe Liberalen stapt over naar nieuwe lokale partij Oost Gelre Vooruit

GROENLO – In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, kwamen de raadsleden Bertie Bosker en Alfred Wopereis uit voor een nieuw opgerichte politieke partij, Oost Gelre Vooruit. Het gevolg is dat de Nieuwe Liberalen geen zetels meer hebben in de gemeenteraad van Oost Gelre. Ook commissielid Jarno Hilge is mee over gegaan naar de nieuwe partij.

“Onze wegen scheiden, hier. De oude partij paste niet meer bij ons”, zegt fractievoorzitter Bertie Bosker. De Nieuwe Liberalen blijven nog wel bestaan. Het bestuur blijft, bestaande uit oud-wethouder, oprichter en oud-fractievoorzitter Jos Wolterink. “We willen een partij zijn voor alle inwoners en breder zijn met méér dan het liberale gedachtegoed uitdragen”, zegt Bosker desgevraagd. Voor Bosker geldt dat de ziel van de oude partij teveel Lichtenvoords was. “We waren toe aan iets nieuws.”

“We zijn voor het ondernemerschap en voor de bedrijven. Die kunnen niet stemmen, individuen wel”, aldus Bosker over de nieuwe politieke kijk van Oost Gelre Vooruit. “Ook jongeren verdienen meer aandacht. We willen hen boeien en binden. En bovanal: we zijn er voor alle inwoners.”

De officiële bekendmaking van de nieuw opgerichte partij Oost Gelre Vooruit klinkt als volgt: “De beslissing om een nieuwe partij te beginnen weerspiegelt onze toewijding aan het bevorderen van vooruitgang in onze gemeenschap. Als Oost Gelre Vooruit zetten we ons in om dynamische en duurzame ontwikkelingen te stimuleren die Oost Gelre naar een nog betere toekomst leiden. We geloven in vooruitgang die alle aspecten van ons prachtige gebied omvat. Van economische groei tot sociaal welzijn en de bescherming van ons landelijke erfgoed.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-07-08T15:29:42+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.