Files bij Duitse grens houden aan: ‘Het is dagelijkse kost geworden’

OUD-DIJK – Ook deze zondag is weer aanschuiven op de A12 vlakbij de grens met Duitsland. Dat komt door politiecontroles vanwege het EK Voetbal. ‘Naar verwachting moddert het de hele dag nog wel verder’, zegt een medewerker van de ANWB Verkeersinformatie tegen Omroep Gelderland.

‘De files zijn dagelijkse kost geworden, het is steeds prijs daar’, zegt hij. Zondagochtend was het ruim een half uur stilstaan op de A12, tussen knooppunt Oud-Dijk en de grens. ‘Dat kan nog wel oplopen, al zal de vertraging waarschijnlijk geen anderhalf uur worden.’ Gisteren (zaterdag) was het ook al prijs.

Omrijden kan via de A67, A73 en de A77 zegt de ANWB. Al scheelt dat in de praktijk geen tijd: je kunt wel meer doorrijden, maar het omrijden duurt ook langer.

File A12 niet nieuw

De verkeersproblemen richting de grens met onze oosterburen zijn geen nieuw fenomeen: al sinds het begin van het EK staat de boel er geregeld vast. Eerder zei een woordvoerder van de Duitse politie tegen Omroep Gelderland dat ze er voor wilden zorgen het verkeer zo min mogelijk te hinderen, maar dat het niet altijd tegen te gaan is dat er files ontstaan.

File-haters moeten nog even twee weken doorbijten. Op 14 juli is het EK weer voorbij, dus daarna zullen de grenscontroles weer verdwenen zijn.

Geschreven door Victor Posthuma op 2024-06-30T11:33:56+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.