Seniorencamping bij Beth San een enorm succes

AALTEN – Beth San heeft een enorme hit gescoord met de lancering van hun seniorencamping. Wat begon als een brainstorm tussen de afdeling Welzijn van Marga Klompe en talentverbinder Richard Jongetjes, is uitgegroeid tot een onverwacht succes. Het idee van een zomercamping voor senioren met tal van activiteiten bleek een schot in de roos. Belangrijk was dat de camping toegankelijk was voor iedereen, niet alleen voor de bewoners van Marga Klompe. Bovendien was er ruimte voor familieleden om te overnachten, indien gewenst.

Met de nodige planningen, vergunningen en een subsidie van de gemeente, kreeg de camping vorm. Een oproep via Facebook om oude caravans en klassieke tenten uit te lenen, werd positief ontvangen, waardoor een sfeervolle basiscamping werd opgezet.

Op vrijdag 21 juni werd de camping officieel geopend door wethouder Wikkerink. Wat volgde overtrof alle verwachtingen. Het stralende weer, de enorme opkomst en de brede media-aandacht – zowel lokaal, regionaal als nationaal – waren fenomenaal. In de tien dagen die volgden, verwelkomde de camping meer dan 1000 bezoekers, terwijl oorspronkelijk op de helft was gerekend.

Zorgverzekeraar nomineert het idee als beste voor de Achterhoek

Financiële steun van het Menzis Verzekeringsfonds, dat het initiatief nomineerde als het beste idee in de Achterhoek, was cruciaal. Deze extra €1000 hielp bij de aanschaf van faciliteiten om de camping veilig te maken en zorgde ervoor dat bezoekers continu werden voorzien van een kop koffie en een koekje.

Dierenmiddag vanwege warm weer geannuleerd

De bezoekers genoten van een breed scala aan activiteiten, zoals livemuziek, bewegingsactiviteiten, spel- en knutselmiddagen, een poppenkast, een kerkdienst en natuurlijk bingo en barbecue. Hoewel de dierenmiddag in samenwerking met kinderboerderij De Ahof vanwege het warme weer werd geannuleerd, deed dit geen afbreuk aan het plezier. De nostalgische setting en activiteiten riepen bij veel oudere bezoekers warme herinneringen op en boden gelegenheid voor nieuwe herinneringen.

Familieleden overnachtten

Ook de camping zelf was goed bezet. Familieleden overnachtten in uitgeleende tenten of caravans, of brachten hun eigen kampeermiddelen mee. ’s Avonds was het een gezellig samenzijn van grootouders met hun kinderen en kleinkinderen bij de tent of caravan.

Op herhaling?

De vraag of dit evenement volgend jaar weer plaatsvindt, moet nog officieel worden beantwoord na evaluatie. Gezien het enthousiasme van de vrijwilligers, de steun van lokale organisaties en de warme omarming door de inwoners, lijkt een herhaling zeer waarschijnlijk. Uiteraard blijft financiële ondersteuning een voorwaarde om dit prachtige initiatief voort te zetten.

Beth San heeft met deze seniorencamping niet alleen gezorgd voor een geweldige zomerervaring, maar ook voor versterkte banden tussen generaties en een toename van welzijn onder de deelnemers.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-07-01T06:14:04+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.