Fietsster gewond • dief gezocht

– Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.

Dief in Doetinchem gezocht

De politie in Doetinchem is op zoek naar een man die verdacht wordt van diefstal. Ze hebben een foto verspreid van de desbetreffende man. Wie hem ziet, wordt verzocht contact op te nemen met een agent. Al dan niet anoniem.

Auto pakketbezorger te water in Doetinchem

De auto van een pakketbezorger is dinsdag in Doetinchem in het water beland.

De bestuurder van de pakketdienst had de auto aan de Bolder geparkeerd om een pakketje af te leveren.

Mogelijk had hij de auto niet goed op de handrem gezet, waarna het voertuig twee trapjes afrolde en met de neus in het water belandde. Een berger moet de auto uit het water halen.

Volgens een videocorrespondent werkte de pakketbezorger net twee dagen bij het bedrijf.

De auto rolde met de neus in het water – Foto: 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited

Ernstig ongeval op A28

Op de A28 richting Amersfoort is dinsdagochtend bij Hattem een ernstig ongeval gebeurd. Een bakwagen botste achterop een vrachtwagen die afremde voor een auto met caravan. De bestuurder van de bakwagen merkte dat te laat op.

De man is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De cabine waarin hij zat, zat volledig in elkaar.

Hulpdiensten kwamen na de melding massaal ter plaatse. Een traumahelikopter landde op de snelweg. Door het ongeval zat de A28 een uur dicht.

De schade aan de bakwagen is groot – Foto: Stefan Verkerk / NewsUnited

Ongeval met aanhanger op A12

Op de A12 richting Arnhem is ter hoogte van Zevenaar een aanhanger met daarop een auto gekanteld. Eén rijstrook is afgesloten, waardoor er een lange file staat.

Lees hier verder.

De plek van het ongeval – Foto: Eastview Media

Kalveren dood door stalbrand

Bij een brand in een stal in De Heurne (gemeente Aalten) zijn naar schatting tien kalveren omgekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De brand woedde in de nacht van maandag op dinsdag aan de Giebinkslat.

In de stal van zo’n 15 bij 20 meter stonden ook een trekker en hooi en stro. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woning. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Bekijk de video:

Auto’s in brand gestoken

Op de Swartenhondstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn maandag aan het eind van de avond twee auto’s in brand gestoken. Dat meldt een videocorrespondent die ter plaatse was.

Rond 23.45 uur werden de branden ontdekt. Toegesnelde brandweerlieden hebben de vuren geblust. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Volgens de correspondent stonden begin augustus 2021 in dezelfde straat ook al twee auto’s los van elkaar in brand.

De schade is groot – Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Bonnenregen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Aardhuisweg tussen Uddel en Apeldoorn heeft de politie 450 hardrijders betrapt. De hoogst gemeten snelheid was 164 km/uur. De politie noemt de uitkomsten van de controle ‘opvallend en enigszins verontrustend’.

Geschreven door Alexander Liethof, Omroep Gelderland op 2023-06-13 14:37:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.