Feest bij TicoTico beëindigd, locatie op last van burgemeester gesloten

AALTEN – Een feest bij TicoTico in Aalten aan het begin van het paasweekend is bij een handhavingsactie door politie en handhavers beëindigd. Bezoekers, die afkwamen op een grunge party, gaven gehoor aan de oproep te vertrekken en hebben rustig het terrein verlaten. De locatie is als gevolg van overtreding van de exploitatievergunning door burgemeester Stapelkamp voor de duur van zes maanden gesloten.

De eigenaar van Barloseweg 24B in Aalten beschikt op zijn perceel over een ontvangstruimte, ook wel bekend als TicoTico. Hij heeft een vergunning om daar, in het kader van lezingen en excursies bij zijn bedrijf, een hapje en een (non- of licht-alcoholisch) drankje te serveren. Op deze locatie is het nadrukkelijk niet toegestaan feesten, partijen en concerten (met al dan niet versterkte livemuziek) te houden. Dit verbod is in de afgelopen twee jaar stelselmatig door de eigenaar geschonden. Ondanks meerdere waarschuwingen en dwangsommen van de gemeente – die dan ook verbeurd zijn, wat zoveel wil zeggen als dat de aangekondigde boete is opgelegd – is tot acht keer toe vastgesteld dat er op de locatie een feest of concert werd gehouden. Het totaalbedrag aan verbeurde dwangsommen is inmiddels opgelopen tot 200.000 euro.

Waarschuwing

De grunge party op 29 maart werd aangekondigd op de website van TicoTico. Hierop is zowel schriftelijk als persoonlijk contact gezocht met de eigenaar. Meerdere keren is hem te kennen gegeven dat bij een volgende overtreding de exploitatievergunning van TicoTico voor een periode van zes maanden zou worden ingetrokken.

Grunge party beëindigd

Bij een controle op vrijdagavond 29 maart is door politie en handhavers geconstateerd dat er toch een feest – kennelijk de grunge party – gaande was. Het feest is daarop beëindigd en bezoekers zijn verzocht te vertrekken. De aangekondigde bestuursdwang wordt opgelegd, wat betekent dat TicoTico zes maanden, tot oktober 2024, gesloten moet blijven.

Bezwaar

De eigenaar van TicoTico heeft bezwaar gemaakt tegen de aan hem opgelegde dwangsommen. Op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Aalten zijn de bezwaren ongegrond verklaard, waarna door de eigenaar een gerechtelijke procedure is gestart tegen de gemeente. Uitspraak van de rechtbank wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-04-02 07:04:05


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.