Fans en de regio Achterhoek willen komend seizoen een flamboyante De Graafschap

– Op de open dag van De Graafschap gaat het vooral om handtekeningen en selfies scoren met topfavorieten als Hidde Jurjus en Alexander Büttner. Toch is het hoogtepunt van de middag de presentatie van de bijna complete selectie van het Graafschap-elftal. Eén voor één komen ze het podium op om voorgesteld te worden aan de bezoekers die naar de open dag op zaterdag 30 juli. Er leeft een stille hoop dat de superboeren in het nieuwe seizoen zich naar de eredivisie knokken. De meeste spreken uit dat ze vooral mooie wedstrijden willen zien.

Er wordt veel verwacht van De Graafschap in het komende voetbalseizoen. Het is niet alleen de voetbalprestatie, maar wie je ook spreek op de open dag: mensen willen mooie wedstrijden zien. Trainer Adrie Poldervaart zint op een gedurfde manier van spelen. En de bezoekers met een wedstrijdkaart zijn naast mooi voetbalspel op de grasmat van de Vijverberg, uit op die supporterssfeer voor de superboeren op de tribunes. De vonk moet overslaan naar het veld en weer naar de tribunes. De voetballers zijn dat zo’n beetje verplicht aan hun hoofdsponsor De ‘Onverwachte hoek’ dat voorop op het blauw-witte tenue prijkt. Dat is een platform van de gezamenlijke bedrijven, organisaties, het onderwijs en de acht gemeenten van de Achterhoek. Ze staan achter De Graafschap als één familie dat met de uitlating ‘Onverwachte hoek’ Nederland wil laten zien hoe mooi wonen en werken het is in de Achterhoek. “Dat mensen weten hoe goed het is om in de Achterhoek is. Hier zijn de vacatures”, licht directeur Hans Martijn Ostendorp de sponsoring op het shirt toe. “Ik kom zelf vanuit Bunnik terug naar Doetinchem. Met driekwartier rijden heb je een hartstikke leuke baan, en je rijdt de goede kant op”, zegt Ostendorp met een brede grijns op zijn gezicht.

Open dag De Graafschap. – Foto: 1Achterhoek

De uiting sluit in de optiek van Ostendorp aan bij de club. “De Graafschap is een onderdeel van de Achterhoekse samenleving”. De club geeft zelf het goede voorbeeld in de keuze van de selectie van het eerste elftal. “We hebben een brede selectie in de mix van ervaren jeugd van aanstormende talenten die de nationale jeugdteams hebben gehaald met internationale sterren als Siem de Jong en Alexander Büttner die terug zijn gekomen. En ook dat past bij ‘Onverwachte hoek’. Zij zijn uitgevlogen en weer teruggekomen naar de regio om de club van de eigen regio vooruit te helpen. Dat zouden veel Achterhoekse jongeren moeten doen”, aldus Ostendorp.

‘We hebben enorm veel jong talent dat de kans moet krijgen, maar de ambities van de club kun je niet allemaal op de schouders van jongeren leggen. Je hebt daarom de ervaring nodig om dit talent te laten groeien. Dit is onze visie om het komende seizoen goed voetbal te laten zien.”

Over iets meer dan een week trapt De Graafschap het nieuwe voetbalseizoen af bij PEC Zwolle in de Overijsselse hoofdstad.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-31 22:51:53


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.