Ernstig ongeluk met stunt op Zwarte Cross

– Op het terrein van de Zwarte Cross is een ongeluk gebeurd bij een toren. Er is iemand zwaargewond geraakt, meldt de politie. Volgens de politie is er iemand van hoogte naar beneden gevallen.

Het gebied op het festivalterrein, dat bekend staat onder de naam Ground Hero, is afgezet door de organisatie. De Feestfabriek meldde dat het ongeluk is gebeurd bij het onderdeel ‘Do Your Own Stunt’. Er is een traumahelikopter geland, wat veel festivalbezoekers zagen gebeuren. Het slachtoffer is overgebracht naar het traumacentrum in Enschede. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

De politie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. ‘Do Your Own Stunt’ blijft daarom dit hele weekend gesloten. De stunt hield in dat een bezoeker – gezekerd in een tuig – een vrije val maakt vanaf een hoog platform.

Slachtofferhulp

Mensen die getuige waren van het ongeluk zijn opgevangen door Slachtofferhulp. Bezoekers, medewerkers of andere getuigen kunnen zich melden bij de organisatie als zij in contact willen komen met Slachtofferhulp.

De traumahelikopter vloog over het festivalterrein:

Geschreven door Erin Veenink, Omroep Gelderland op 2023-07-21 14:50:45


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.