Eindexamenstukken van Marianum-leerlingen in expositie in Groenlo en in Lichtenvoorde

– Eindexamenleerlingen uit havo 5 en vwo 6 die het vak Beeldende Vorming volgen, exposeren deze maand tot aan juni hun kunstwerken. De indrukwekkende expositie is op het Marianum Scholengemeenschap in Groenlo op werkdagen toegankelijk voor publiek. Komende week zullen ook de leerlingen van het vmbo hun opdrachten voor het eindexamen gaan exposeren. Dit gebeurt in het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

De opening van de eindexamenstukken voor havo 5 en vwo 6 in Groenlo trok veel belangstelling. Bezoekers waren onder de indruk over de gedachten en verhalen die in de vormen tot uiting kwamen. De leerlingen kregen niet een speciale opdracht, maar moesten nadenken over thema’s en dit terugbrengen in beeldende vormen. De expositie is op werkdagen voor iedereen te bezoeken.

Alle werken van de leerlingen van havo 5 en vwo 6 zijn terug te vinden in dit mooie boekje.

Volgende week, op woensdag 19 april openen vmbo-eindexamenleerlingen van Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde hun expositie. Dit gebeurt ’s avonds in het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

De eindexamenleerlingen hebben dit jaar twee werkstukken gemaakt waarbij ze een keuze mochten maken uit de thema’s: Stad, identiteit, natuur of tijd. Zij mochten zelf bepalen of zij het gekozen thema tweedimensionaal of driedimensionaal uitvoerden. In de werkstukken is een grote variëteit te bewonderen, aldus de school.

De vedronken stad van een VMBO-eindexamenleerling – Foto: Marianum

De expositie is vanaf 20 april tot en met 11 mei te bekijken op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. In de catalogus op de website van Scholengemeenschap is meer informatie te vinden.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-13 07:29:57


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.