Eindelijk weer een overwinning voor RKZVC

– Er werd wel gewonnen, maar de eerste overwinning sinds begin februari ging niet gemakkelijk. De winst is voor een groot deel te danken aan Rutger Tenhagen die zeer betrouwbaar keepte en er daarmee ook voor zorgde dat het sinds eind januari de eerste wedstrijd was zonder tegendoelpunt.

De wedstrijd was in verschillende fases in te delen. Het eerste kwartier was voor RKZVC met kansen voor RKZVC voor Sjors Storkhorst (Vordense keeper tikt bal over lat) en Björn Doppen (lob over goal en schot voorlangs). Daarna was het rommelig tot aan rust van beide kanten zonder kansen tot drie minuten voor rust Harm Eskes de bal verspeelde en de spits van Vorden vrij door kon lopen. Hij schoot echter naast zodat de ruststand 0-0 was.

Na rust begon Vorden fanatiek en redde Rutger Tenhagen binnen twee minuten tweemaal. Dat eerste kwartier na rust was duidelijk voor Vorden. Rond de 60e minuut vielen de eerste doelpogingen voor RKZVC te noteren. Jaco Klein Goldewijk schoot over en de Vordense keeper was een fractie eerde bij de bal dan Björn Doppen. Halfweg de tweede helft leek de vermoeidheid bij Vorden toe te slaan en speelde RKZVC veel op de Vordense helft. Wel loerde Vorden op de counter en redde Rutger in de 75e minuut nogmaals op een goed schot. In de 80e minuut lukte een Zieuwentse aanval wel perfect. Sjors Storkhorst passte goed in op Björn Doppen, die op de elfmeter goed wegdraaide van zijn verdediger en fraai in de linker bovenhoek binnen schoot. In het laatste kwartier (inclusief zes minuten blessuretijd) gooide Vorden met de laatste krachten alles nogmaals op de aanval. In de 87e minuut was er weer een fraaie redding van Rutger maar uiteindelijk trok RKZVC de overwinning over de streep.

Samenvattend kun je stellen dat RKZVC blij mag wezen met het resultaat van vandaag maar dat het spelniveau beter moet om dit jaar in de 1e klasse mee te draaien. Zaterdag 9 september speelt RKZVC voor de beker thuis om 17.00 tegen Grol.