Een zomerse zaterdag, maar houd je winterjas klaar

ARNHEM – We kunnen de zonnebril zaterdag tevoorschijn halen, want met een zonnetje en een gevoelstemperatuur van 23 graden is het genieten geblazen. Toch is het mooie weer maar van korte duur, want zondag slaat het weer volledig om.

Als je van plan bent om veel in de zon te gaan zitten, dan is een tube zonnebrandcrème niet overbodig. De UV-index loopt namelijk op tot vier, waardoor het zaterdag aanvoelt als een echte zomerse dag. Toch staat er ook een vrij krachtige zuidenwind, aldus Weerplaza. Dat geldt ook voor zondag, de dag waarop het weer omslaat.

Stapelwolken en wind

Op zondag gaat het flink waaien en trekken er stapelwolken en sluierbewolking over Gelderland. De temperatuur daalt ook flink, het wordt namelijk 14 graden. De zon laat zich hier en daar nog wel even zien, maar een jas of dunne trui is zeker niet overbodig.

Guur weer

Na het weekend staat ons een guur weertype te wachten, want de zon verdwijnt achter de wolken en maakt plaats voor flink wat regenbuien vanaf de Noordzee. En daar blijft het niet bij, want ook hagel en onweer komen langs. Met een gevoelstemperatuur van 6 graden kan de winterjas weer uit de kast worden getoverd.

Geschreven door Liz Hagen op 2024-04-13 11:14:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.