Een vierde Zwarte Cross-festivaldag: komt deze er nu wel of niet?

– Een festival waarvoor entreekaarten binnen twee uitverkocht waren en op dit moment staat er op Ticketswap geen enkele dagkaart te koop. Als het festival van de Zwarte Cross zo bijzonder populair is, rijst al gauw de vraag: komt er een extra festivaldag bij? Een vergunning is immers al toegekend voor een vierde volledige festivaldag door de gemeente Oost Gelre.

De Feestfabriek heeft voor een vierde festivaldag de vergunning in huis. Dat betekent dat de donderdag de eerste volle dag zal worden voor het Zwarte Cross-festivalfeest. De aanvraag deed de Feestfabriek in de periode vóórdat corona de wereld in de tang had. Nu die vervelende periode achter de rug is, deze 2023-editie binnen een paar uren was uitverkocht, op Ticketswap geen dagkaart meer te krijgen is, valt toch te verwachten dat de Zwarte Cross mensen die er nu naast grijpen een extra festivaldag erbij te gunnen?

Gijs Jolink: “De Zwarte Cross is daar nog niet klaar voor. We hebben daar extra mensen voor nodig en leveranciers moeten het ook kunnen leveren. We zullen afspraken dan moeten maken. Een extra festivaldag zijn we aan het bekijken.” De donderdag is geen weekenddag en de vraag die de Feestfabriek zichzelf stelt is of het toevoegen van de donderdag de oplossing is voor de grote vraag naar entreekaarten. “Elke dag moet gewoon goed zijn. Mensen verwachten de top van dit grote evenement.”
Jolink voegt er met een grijns aan toe: “Een vierde dag, als die er komt, is cool. En drie dagen waarmee we iedereen plezier geven is ook heel cool.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-20 06:34:38


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.