Een liter benzine tanken voor minder dan 2 euro, hier kan het weer

– Tanken in Nederland kost je de afgelopen maanden een vermogen. Maar er is goed nieuws: in Gelderland tank je op een enkele plek alweer voor onder de twee euro voor een liter Euro 95.

De gemiddelde landelijke adviesprijs van benzine is volgens consumentencollectief UnitedConsumers op dit moment 2,29. In juni tikte je bij een Nederlandse pomp gemiddeld zo’n €2,50 per liter benzine neer. De daling van de brandstofprijzen heeft verschillende oorzaken, maar de voornaamste reden is de daling van de olieprijzen. Daarnaast is er meer angst voor een recessie door onder andere de oorlog in Oekraïne.

Ondanks dat de benzineprijzen verder dalen, reizen veel Gelderse inwoners nog steeds naar het goedkopere Duitsland voor een volle tank. “In Duitsland getankt voor 1,789 per liter (super E5). Dat scheelde 0,65 cent per liter!”, reageert Patricia van Leuven-Bax onder een Facebook-bericht van Omroep Gelderland. Ook Peter Kok is de grens over gegaan om te tanken: “Van de week in Duitsland getankt voor 1,72”.

Hier tank je het goedkoopst

Een ritje naar de Achterhoek loont het meest. Daar is ook Heinen Brandstoffen gelegen, zover de enige plek in onze provincie waar je een liter benzine voor onder de twee euro kan tanken.

De 10 goedkoopste plekken om te tanken (prijzen op maandag 25 juli 2022):


€ 1,94 – Heinen Brandstoffen, De Heurne

€ 2,01 – Makro, Duiven

€ 2,03 – Fieten Olie, Doetinchem

€ 2.03 – Tango Voltastraat, Doetinchem

€ 2.03 – Tango Keppelseweg, Doetinchem

€ 2.03 – Tinq Arnhemseweg, Apeldoorn

€ 2.05 – Tango Voorst, Rijksstraatweg

€ 2.06 – Argos Langestraat, Gendt

€ 2.06 – Tinq Edisonstraat, Zevenaar

€ 2.06 – Tinq Europaweg, Doetinchem

Zie ook: Benzineprijs daalt weer een beetje, maar Duitsland blijft véél goedkoper

Geschreven door Romy Wielens, Omroep Gelderland op 2022-07-26 05:50:38


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.