Doortje is fan van PSV sinds ze 100 jaar werd

AALTEN – Maandagochtend al heeft de 104-jarige Doortje haar PSV-vlaggetjes aan haar balkon in Aalten vastgemaakt. Als het moment daar is, op maandagmiddag, zet ze de televisie aan en zakt ze weg in haar gemakkelijke stoel. Genietend van ‘haar’ voetbalclub PSV, de nieuwe kampioen van Nederland.

“Ik vind het wel spannend, al wist ik dat dit er aan zat te komen”, vertelt Doortje Rave-Buitink in de woonkamer van haar flat. Op televisie zijn de beelden te zien van het feest in Eindhoven. De platte wagen met de voetballers van PSV trekt, toegezongen door Guus Meeuwis, door de stad op weg naar het podium om gehuldigd te worden. “De wedstrijden die ik gezien heb waren altijd uitstekend en ze hebben veel gewonnen ook. Ik vind het mooi”, zegt de in Aalten geboren en getogen hoogbejaarde vrouw.

Liefde voor PSV

De laatste jaren komt de burgemeester altijd op haar verjaardag zegt Doortje. Ze is nu 104 jaar oud en de laatste jaren gaat haar gezondheid wat achteruit. “Ik was er wel graag bij geweest daar in Eindhoven, maar dat lukt nu niet meer. Maar misschien ga ik in september met familie er toch nog wel een keertje heen”, vertelt ze. De Brabantse voetbalclub heeft het hart van Doortje veroverd, zoveel is duidelijk. Waar komt toch die liefde voor PSV vandaan?

Doortje (104) legt uit waarom ze voor PSV is:

Geschreven door Petra Kuzee op 2024-05-06 21:56:40


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.