Deze bekende Achterhoekse discotheek gaat tegen de vlakte

– De sloop van Club Déjàvu in Dinxperlo is deze week gestart. Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten sloot de bekende Achterhoekse discotheek in 2019, nadat bleek dat de exploitant zich niet aan de vergunningvoorschriften hield.

De discotheek opende in 1996 onder de naam ‘Achterhoek Arena’. Geregeld had de uitgaansgelegenheid te maken met incidenten. In 2010 ging het mis toen een ’teen party’ uitliep op chaos en jongeren buiten moesten wachten op hun jas.

Kijk naar beelden van de sloop:

Burgemeester trekt vergunning in

In 2017 veranderde de naam naar Club Déjàvu. De club bleef twee jaar bestaan, totdat burgemeester Stapelkamp in 2019 definitief de vergunning van de discotheek introk. Bij controles door politie en gemeente bleek de exploitant zich niet aan de vergunningvoorschriften te houden.

Sindsdien is het pand verlaten, maar toch nam een aantal urban explorers twee jaar geleden een kijkje. Het is een groepje mensen dat verlaten gebouwen bezoekt en fotografeert die niet meer openbaar toegankelijk zijn. Zij kwamen erachter dat de discotheek is achtergelaten zoals het was.

Kijk naar de beelden die ze toen binnen maakten:

Nog niet bekend wat er met de plek gebeurt

De komende weken zijn sloopmachines actief op het terrein en wordt het pand met de grond gelijk gemaakt. Wat er op de plek van de voormalige discotheek komt, is nog niet bekend.

Zie ook:

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, REGIO8 i.s.m. Omroep Gelderland op 2022-06-10 12:18:32


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.