De elfde editie van de Achterhoekse Band Competitie ABC gaat van start

– Op zaterdag 25 maart gaat de elfde editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden worden. Dit gezamenlijke initiatief van DRU Poppodium en Huntenpop heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Genoemde partijen willen talentvolle Gelderse muzikanten/bands, met een duidelijk aantoonbare link met de Achterhoek , oproepen zich in te schrijven. Evenals de vorige editie zal ABC ook dit keer bestaan uit één avond waarop de geselecteerde acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket. En het wordt weer spannend welke band een podiumplek verovert op Huntenpop, studiotijd krijgt bij Silvox Studio en een fotoshoot krijgt met een popfotograaf.

Aan de inschrijving zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Onder meer dient een optreden minimaal 25 minuten duren met eigen muziekwerk en enige popervaring hebben. Bands kunnen tot 1 maart aanmelden.

Na afloop van de inzendingstermijn selecteert een jury op kwaliteit en genre waarna bepaald wordt welke bands een uitnodiging krijgen voor de Achterhoekse Band Competitie 2023 in DRU Poppodium .

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-01-31 13:10:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.