College stemt in met verzoek bouw 12 appartementen en 3 woningen op locatie Spilman in Beltrum

– Gzn Architecten heeft namens Spilman Ontwikkel BV, om een herziening van het bestemmingsplan gevraagd voor de bouw van 12 appartementen en 3 grondgebonden levensloopbestendige woningen op de locatie Spilman aan de Meester Nelissenstraat 21 in Beltrum. De bestemming wordt gewijzigd van ‘Horeca’ naar ‘Wonen’. Het college van B&W stemt in met het verzoek.

Aan de Meester Nelissenstraat zijn de 12 appartementen gepland met oppervlaktes variërend vanaf 60 m² tot zo’n 130 m². Aan de Avesterweg zijn de grondgebonden levensloopbestendige woningen gepland in een blok van drie. Door de variatie in verschillende woningtypen en groottes zijn er mogelijkheden voor de verschillende doelgroepen. Het bouwplan onder de naam ’t Spilkwartier heeft inmiddels de goedkeuring van het Gelders Genootschap (Welstand).

Het nieuwe plan op de plek van voorheen Café Restaurant en Zaal Spilman. – Foto: Gem. Berkelland

Wethouder Arjen van Gijssel: “Met ‘t Spilkwartier komt de doorstroming in Beltrum verder goed op gang. Inwoners van Beltrum die nu ‘te groot’ wonen kunnen straks doorstromen naar ’t Spilkwartier. De vrijkomende woningen kunnen weer beschikbaar komen voor startende jonge gezinnen, waar ook in Beltrum grote behoefte aan is.”

Vervolg

Er kunnen nu voorbereidingen worden getroffen voor uitvoering van het plan. Gemaakte afspraken, rechten en plichten zullen worden vastgelegd in een overeenkomst met de gemeente. Er volgt nog een bestemmingsplanprocedure, daarna kan er daadwerkelijk worden gebouwd.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-11-22 05:29:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.