Carnaval bij de Knunnekes lijkt na 6 pronkzittingen een vak apart voor alleen Grollenaren

– Binnen het carnaval in Groenlo heten de buutavonden, pronkzittingen. Ze zijn de grote opwarmer voor het carnaval dat over een maand plaatsvindt in de carnavalshoofdstad van de Achterhoek. Grolle is door de dolle heen want ruim 3000 bezoekers bezochten de zes pronkzittingen die drie weekenden achtereen gehouden werden.

De enkele buitenstaanders tussen de Grolse bezoekers spreken van top-entertaining puur sang met een fantastische opbouw. Wat die enkele bezoeker opmerkt is dat het gehele arsenaal aan artiesten dat op die avonden optreedt uit Groenlo zelf komt. Geen gasten van buiten uit andere carnavalssteden zoals Oldenzaal waar Groenlo een band mee heeft, maar dans, de buuts, muziek en wat doorgaat als carnavalskraker komen allemaal van eigen bodem.

CV De Knunnekes spreekt dan ook uit, dat de pronkzittingen grote verwachtingen voor de drie dolle dagen wekt wanneer het carnaval in februari echt los gaat. Hoogtepunt van zal op 19 februari de carnavalsoptocht in Groenlo zijn. Daar wordt na zes succesvolle pronkzittingen reikhalzend naar uitgekeken.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-24 07:45:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.