Burgemeester Bengevoord herbenoemd als burgemeester van Winterswijk

– Vanaf vandaag 21 april gaat burgemeester Joris Bengevoord zijn tweede ambtsperiode in van 6 jaar in de gemeente Winterswijk. Afgelopen donderdag 13 april werd burgemeester Bengevoord door Commissaris van de Koning John Berends herbenoemd als burgemeester van Winterswijk.

Burgemeester Bengevoord: “Ik ben blij en trots dat ik voor nog eens 6 jaar tot burgemeester van Winterswijk ben benoemd. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren in Winterswijk, jaren waarin ik veel bijzondere mensen heb ontmoet en we samen veel hebben bereikt. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren aan de slag te gaan, met én voor de inwoners van Winterswijk.”

De gemeenteraad heeft op 8 december 2022 ingestemd met de aanbeveling voor de herbenoeming van burgemeester Bengevoord en heeft dit kenbaar gemaakt aan de Commissaris van de Koning. De Commissaris van de Koning heeft de aanbeveling doorgestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit tot herbenoeming is bij Koninklijk Besluit genomen.

De eerste termijn van burgemeester Bengevoord eindigt op 21 april 2023; de herbenoeming geldt voor een periode van 6 jaar.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-04-20 22:00:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.