Bultepop na vier jaar van afwezigheid weer terug in Vragender

– Na vier jaar van afwezigheid, is het op zaterdagavond 21 oktober a.s. weer zover: Bultepop in Vragender! De laatste editie van 2019 ging als uitverkocht de boeken in. In de mix van Vrienden van Amstel Live op z’n Vragenders hoopt de organisatie dat Bultepop nog niet vergeten is en dat het publiek ook dit jaar weer de weg naar Zaal Overkamp weet te vinden.

Dit jaar zal het volledige programma in de zaal plaatsvinden. Jan Hahné opent deze editie rond 20.30 uur met een set van Boudewijn de Groot. Daarna zal de Bultepopband, bestaande uit zo’n 25 enthousiaste muzikanten, de Vragenderse grond laten trillen met een verscheidenheid aan artiesten: van the Rolling Stones tot Normaal en van CCR tot Queen; het komt allemaal voorbij. De band zal vier sets spelen in vaste formaties. Daarnaast zullen dit jaar ook enkele blazers van muziekvereniging Lumio uit Lichtenvoorde meedoen bij enkele nummers. De deelnemers zijn sinds augustus al wekelijks aan het repeteren in de speciaal ingerichte oefenruimte om een knallende avond neer te zetten.

De Bultepopband bestaat uit zowel muzikanten die bijna alle edities hebben meegedaan, als uit nieuwe aanwas. Zo doet basgitarist Gydo Humme (20) dit jaar voor het eerst mee. Hij verhuisde in 2022 vanuit Haaksbergen met zijn ouders naar Vragender. “Bultepop is voor mij als nieuweling een goede manier om met andere dorpsgenoten in contact te komen. Het is toch fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Het geeft ook een gevoel van eenheid in het dorp, omdat er veel komen kijken bij het optreden. Daarnaast leek het mij leuk om te kijken hoe muzikaal dit dorp nou eigenlijk is, aangezien het niet heel groot is. Ik wist ook niet dat Bultepop bestond, maar ik vind het een heel leuk concept.”

Ook Michelle Rotink (27) doet om die reden voor het eerst mee. Daarnaast is Bultepop voor haar een mooie mogelijkheid om muziek te maken. “Een avond repeteren is voor mij echt een avond ontspanning. Daarnaast hou ik er wel van om naar een einddoel te werken. Ik ben niet iemand die graag elk weekend op een kermis een vast repertoire staat te zingen. Daarom is zoiets als Bultepop voor mij perfect omdat je samen werkt naar één toffe muzikale avond. Het gaat vooral om het plezier, de muziek en om uiteindelijk een mooie avond te bezorgen aan de mensen uit Vragender.”

Achtergrond

En dat allemaal tegen de achtergrond van de eerste editie van Bultepop. Die werd in 2007 georganiseerd door de Fanfare en Drumband St. Antonius om geld in te zamelen voor nieuwe uniformen. Deze eerste editie was zo’n enorm succes dat een vervolg niet uit kon blijven. Inmiddels organiseert Stichting Bultepop voor de achtste keer het festival met als doelstelling het stimuleren van culturele ontwikkeling in Vragender op het gebied van muziek.

Om dit te stimuleren zorgt Stichting Bultepop voor goede randvoorwaarden, zodat muzikanten zich goed kunnen voorbereiden op hun optreden. We doen dit onder andere door een oefenruimte ter beschikking te stellen die we voorzien van een professionele geluidsinstallatie, zodat er goed gerepeteerd kan worden.

Meer informatie is te vinden en voor de kaartverkoop via www.bultpop.nl.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-17 14:35:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.