Brugdrama in Lochem is wereldnieuws

LOCHEM – Het dodelijke brugdrama in Lochem is wereldnieuws geworden. Grote omroepen zoals het Britse BBC en het Amerikaanse FOX News berichten over het ongeval.

Fox News vertelt in een nieuwsbericht dat er twee werklui omgekomen zijn bij het ongeluk, wat plaatsvond 80 kilometer buiten Amsterdam. Stentor-verslaggever Nieke Hoitink zag het gebeuren en wordt ook bij de Amerikanen geciteerd.

Steun

Het Franse persbureau AFP heeft gesproken met burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Hij zegt dat er nog geen duidelijkheid is over de oorzaak en dat het onderzocht moet worden. “Mijn eerste prioriteit is het steunen van de mensen die getroffen zijn door dit verschrikkelijke ongeval.”

BBC News houdt het wat feitelijker en vertelt over details van het incident. Een Belg en een Pool kwamen om het leven, twee andere werknemers raakte gewond. De tientallen mensen die het zagen gebeuren kunnen slachtofferhulp krijgen.

Hoe kon het gebeuren?

Alle Nederlandse dagbladen besteden aandacht aan het incident. De Telegraaf kopt ermee op de voorpagina. “Verdriet na brugdrama”, staat in grote letters boven een foto van de locatie waar alles plaatsvond. Ze stellen de vraag hoe het zo vreselijk mis kon gaan.

Ook onze oosterburen berichten erover, zoals de Rheinische Post.

Geschreven door Jesse Sprikkelman op 2024-02-22 08:43:51


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.