Bredevoort Schittert vraagt kleine toegangsprijs voor groots lichtfestijn

– Het zit er weer aan te komen: op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september is het Bredevoort Schittert. ‘Het leukste lichtevenement van het oosten’ stelt dit jaar de jaren ‘90 centraal. Maar liefst dertien bouwgroepen staan klaar om hun feestelijke en interactieve lichtobjecten aan het publiek te presenteren. Dit jaar is er voor het eerst ook een kinderbouwgroep. Natuurlijk kunnen bezoekers ook genieten van de vele muziekbandjes, koren en theater-optredens, en eetmogelijkheden op straat. Ook zijn er jaren ’90 oldtimers te bewonderen en lopen er drie dolle discobaldames rond. Bovendien komt dit jaar de maalderij, onderdeel van de prachtige molen Prins van Oranje, tot leven dankzij betoverende lichtprojecties.

Ondanks dat het feestterrein is uitgebreid en er meer te zien is en te beleven valt dan vorig jaar, verhoogt Bredevoort Schittert de toegangsprijzen niet. Tjitske Woordes, voorzitter van Bredevoort Schittert: “Ons feest is er voor jong en oud, en we willen graag dat iedereen zich welkom voelt. Daarom hebben we er bewust voor gekozen geen verhoging van de toegangsprijs door te voeren. Ook de drankjes zijn, in vergelijking met andere evenementen, goed betaalbaar. Voor een biertje betaal je bijvoorbeeld 2,85 euro. Mocht men alleen de muziekoptredens willen zien ná het vuurwerk (deze start om 22.00 uur), dan hoef je geen toegangskaartje te kopen. Zo houden we het leuk en toegankelijk voor meerdere doelgroepen, dat vinden we wel zo feestelijk.”

Hoogtepunt van de drie avonden is het lichtspektakel van de Beeldjutters. Zij brengen de Bredevoortse graanmaalderij, onderdeel van de molen Prins van Oranje uit 1870, tot leven met een bijzondere projectie-installatie. De gevel van de silo lijkt te bewegen en te dansen, en met de begeleidende muziek wordt de licht-ervaring spectaculair.
Meer informatie is te vinden op de website van Bredevoort Schittert.

Fotocredits: Bredevoort Schittert 1 en Bredevoort Schittert 2 zijn gemaakt door fotograaf Peter de Vos

Karianne Hoekstra

M. +31 (0)6-460 80656

PR Groep Bredevoort Schittert

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-09-07 19:13:26


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.