1Achterhoek neemt je deze dagen mee naar het bloemencorso in Lichtenvoorde

– Dit weekend trekt op zondag 10 september het grootste dahliacorso van boven de rivieren door de straten van Lichtenvoorde. Vanaf donderdag 7 september doet 1Achterhoek verslag van het welbefaamde corsoweekend. Een paar duizend vrijwilligers zijn vandaag begonnen met het zogenaamde ’tikken’ van de eerste dahlia’s op de 18 corsowagens. Ook over de Corsokids en het bouwen van hun corsowagentjes en hun versierde fietsen bezoeken onze radioverslaggevers. Wees erbij via radio 1Achterhoek, te beluisteren via DAB+, kabel en online via de website en onze app.

Het corso gaat weer helemaal los; met recht een bloeiend spektakel, verwoordden voorzitter Thijs Kroezen van het Lichtenvoordse corso en burgemeester Annette Bronsvoort het evenement. Lichtenvoorde viert het jaarfeest met een grote kermis, griezelattracties en ander vermaak, feest op de buitenterrassen en horeca, de vernieuwde traditionele jaarmarkt op kermisdinsdag rondom het bekende bloemencorso.

De grote wagens zijn tot 20 meter hoog, huizenhoog door speciaal voor het rondtrekkende corso gesnoeide bomenlanen. Honderduizenden dahlia’s zijn op elke wagen verwerkt. Techniek en bewegende delen worden steeds verfijnder en zelfs beeldschermen imponeren de tienduizenden toeschouwers meer en meer. Door figuratie en muziek rond en op de wagens wordt het Lichtenvoordse corso echt beleefd. Elke editie doet mensen weer compleet verrassen.

Het bloemencorso heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een dagje Lichtenvoorde. Het corso telt ongelofelijk veel vrijwilligers bij wie de corsokoorts tot ongekende hoogte stijgt voor dit weekend. Ze doen het voor hoofdzakelijk de gezelligheid en moment wanneer ‘hun’ wagen de ‘badkuip’ van de Varsseveldseweg opdraait. De oh’s, ah’s en het applaus geven deze bouwers elk jaar weer die kick om weer te beginnen met het bouwen aan de volgende editie van het Lichtenvoordse bloemencorso.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-07 18:42:54


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.