Bredevoort Schittert laat graanmaalderij dansen met betoverende lichtprojecties

– In het weekend van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september verwelkomt Bredevoort bezoekers op het vrolijkste lichtevenement van het oosten: Bredevoort Schittert! Dit jaar staan de jaren ‘90 centraal. Dat betekent dat bezoekers kunnen genieten van prachtige lichtgevende (en interactieve) bouwwerken die geïnspireerd zijn op dit decennium, maar ook van de bandjes, koren en theater-optredens op straat. Bovendien komt dit jaar de maalderij, onderdeel van de prachtige molen Prins van Oranje, tot leven dankzij betoverende lichtprojecties.

De lichtwerken worden gemaakt door de Bredevoorters zelf, die de afgelopen maanden flink aan het zagen, solderen en schilderen zijn geslagen om fantastische lichtobjecten te ontwerpen. De bouwgroepen maken onder andere een sprankelende lichtfontein, een onderdeel van Ghostbusters en ze bouwen Mainstreet van Disneyland na. Ook zijn er veel interactieve objecten waar mee gespeeld kan worden en bovendien is er extra aandacht voor uitlichting van de middeleeuwse straatjes. Daarnaast is er een workshop Hakkûh, zijn er veel eetgelegenheden en kunnen bezoekers rondsnuffelen bij marktkramen en luisteren naar diverse optredens. Elke avond wordt afgesloten met feestelijk vuurwerk.

De Klomp in Bredevoort Schittert. – Foto: Peter de Vos

Dit jaar wordt voor het eerst gebruik gemaakt van video-mapping. Dit is een projectie-techniek waardoor het lijkt alsof de gevel van het gebouw beweegt, danst en tot leven komt. Ook wordt er geluid en muziek gebruikt om het verhaal echt tot leven te brengen, en dit geeft bezoekers een onvergetelijke visuele ervaring. De Bredevoortse graanmaalderij, onderdeel van de molen Prins van Oranje uit 1870, staat centraal in deze betoverende projectie-installatie en is tijdens het driedaagse evenement een prachtige publiekstrekker.

Bredevoort Schittert is verheugd om deze nieuwe dimensie toe te voegen aan het evenement en nodigt iedereen uit om te komen genieten van een zeer gevarieerd Bredevoort Schittert, meldt de organisatie met trots. Voor entreekaarten en het programma zijn verkrijgbaar via de website van Bredevoort Schittert.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-16 09:54:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.