Brandweermuseum bereidt Legoshow voor met incidenten van afgelopen jaren

– Het brandweermuseum in Borculo bereidt een grote Legoshow voor. Op een oppervlakte van 23 m2 zijn met meer dan 250.000 Legostenen twintig incidenten nagebouwd waarvoor de hulp van de brandweer in de afgelopen jaren nodig was. De show is straks in de meivakantie te bezoeken en heeft als doel brandveiligheid onder de aandacht te brengen.

De Lego Incidenten City, zoals de show bij het brandweermuseum in Borculo noemen, is een bijzondere mini rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van Legosteentjes in de wereld in zich heeft. De twee architecten en bouwers zijn Evert de Graaf en de inmiddels gepensioneerde brandweermannen André Overeem. Zij bouwen in eigen vrije tijd al vanaf 2004 de incidenten zoveel mogelijk natuurgetrouw na van foto’s voor de rampenstad. Zij zien kans om hobby en brandweermissie tot een unieke en leerzame belevenis te smeden.

Actueel

De City is net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en sommige zelfs te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn veel incidenten zoals; een kat in de boom, een woningbrand, de tram die op een walvisstaart belandt en de windval van Leersum.

Bezoekers kunnen aan een wedstrijd meedoen waaraan een prijsvraag is gekoppeld. De bedoeling is de de 23 incidenten te zoeken en te herkennen waardoor bezoekers veel meer van de brandweer krijgen te zien dan alleen een poes uit de boom halen of een brandje te blussen.

Grootste mini Lego-rampenstad ter wereld is van 29 april t/m 7 mei 2023.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-06 19:46:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.