Boogschietvereniging Sharewood wil meer ruimte

WINTERSWIJK – Het is bijzonder fris, deze zondagmorgen. En dus kiezen vijftien van de twintig aanwezige leden van Sharewood ervoor om bij de kachel te blijven en het wekelijkse rondje 3D outdoor boogschieten door bos en tuin van hotel-restaurant De Lindeboom aan de Kottenseweg aan zich voorbij te laten gaan.

Normaal komen er twintig, in de winter vaak tien. Nu nog iets minder,” aldus Sven Heinen die vandaag met Erwin Ruesink het parcours met 3D-dierendoelen uitzet. “Maar we hebben er een aantal mooiweerschutters bij.” Het voordeel van een kleine groep is dat ze maar vijftien doelen in plaats van de gebruikelijke zesendertig neer hoeven te zetten. “En we hoeven geen groepen te maken”, vertelt Ruesink. “Als we met twintig zijn, maken we vier groepen van vijf. Na een uur drinken we koffie en wisselen de groepen van plek.”

Iets meer ruimte

Voor een parcours van zesendertig doelen is de ruimte bij De Lindeboom eigenlijk wat te klein. “Begrijp ons goed”, zegt Ruesink. “Het is hier geweldig. We mogen het sanitair en het terrein gebruiken. We krijgen alle medewerking van de eigenaar die heel gastvrij is. We moeten dan ook niet per se weg, maar wat meer ruimte zou mooi zijn. Een nieuwe locatie moet wel veilig zijn.”

Het meest ideale volgens Ruesink en Heinen is een parcours van vijf of zes kilometer, zoals tijdens een 3D-toernooi. En het duo wil graag meer afwisseling in het parcours, zoals Sharewood bij camping De Italiaanse Meren had. Daar past boogschieten niet in het bestemmingsplan, waarna de groep terugkeerde naar De Lindeboom. “Bij de Italiaanse Meren was het fantastisch. Het terrein is glooiend, waardoor je veel afwisseling hebt”, aldus Ruesink. Heinen: “En je hebt er vijvers waar je doelen in kunt leggen. Bij missers blijven de pijlen op het water liggen, waardoor je ze niet in het bos hoeft te zoeken.”

Kennismaken met de sport

In juli en augustus schiet Sharewood ook op woensdagavond (19.30-21.00 uur). “Dit vooral om mensen heel basic te laten kennismaken met onze sport”, aldus Ruesink. “We schieten dan direct naast het terras, zodat iedereen alles rustig kan bekijken. Meestal kunnen we toeschouwers wel overhalen om kosteloos een paar pijlen te schieten.”

Sharewood verzorgt ook clinics voor niet-leden. “In combinatie met buffet en/of borrel na afloop in het restaurant is zo’n clinic tot in de puntjes verzorgd. En het is een mooie gelegenheid om kennis over te dragen”, aldus Ruesink. Heinen: “We hebben afgelopen zomer ook een BSO gehad. Niet onze doelgroep, maar het was heel leuk om die kinderen te laten kennismaken met boogschieten.”

Geschreven door Bart Kraan voor Winterswijk Binnen & Buiten op 2024-03-06 10:52:18


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.