Boogie Woogie belooft herhaling succesvolle koperworkshopdag

– Een dag lang was Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk even het mekka van de koperblazers in de Achterhoek. Een klein zestig deelnemers, amateursmusici en professionals, werkten met elkaar samen in de uitvoering van de muziek.

Bastubaïsten, baritonisten, trombonisten, hoornisten, bugelspelers en trompettisten, kwamen zaterdag 11 maart naar Boogie Woogie om daar van alles te leren over blaastechniek. Naast de diverse tips en aanwijzingen die de deelnemers kregen konden er vragen gesteld worden aan de gastdocenten. Trompettist Erwin ter Bogt, hoofdvakdocent trompet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en solotrompettist bij Het Balletorkest en bastubaïst Perry Hoogendijk solotubaïst van het Concertgebouworkest én docent tuba aan het Conservatorium van Amsterdam, bleken fantastische, geïnspireerde en betrokken workshopleiders te zijn. Het enthousiasme spatte ervan af. Dat enthousiasme vatte ook de eigen, vakbekwame docenten van Boogie Woogie.

De samenwerking tussen de amateurmusici en de professionele musici kon niet beter tot uitdrukking komen dan door de medewerking van vier trompetstudenten uit de trompetklas van het Koninklijk Conservatorium. Tijdens de eindpresentatie lieten zij van zich horen evenals alle deelnemers aan de workshopdag.

Boogie Woogie omschrijft de dag als één om niet te vergeten en om deze te herhalen over niet al te lange tijd.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-13 10:08:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.