Achterhoekse scholen presteren goed op Gelders Kampioenschap dammen

– Zaterdag 11 maart werd in Almen het Gelders Kampioenschap schooldammen gehouden. Hierbij namen onder andere ook de St Jozefschool (Winterswijk) en OBS De Marke (Neede) deel.

Nu het toernooi verder is gevorderd, wordt het niveau ook hoger en de verschillen steeds kleiner. Dit werd ook ondervonden tijdens de wedstrijden, maar beide scholen behaalde goede resultaten. Het oefenen in de afgelopen weken onder begeleiding van WDV Winterswijk (St Jozef) en DIOS Achterhoek (De Marke) zal hier wellicht ook aan bijgedragen hebben om de tegenstander net te slim af te zijn.

Zowel De Marke als St Jozef deden in de grote (sub)top mee, waarbij de prijzen en een plek in de middenmoot uiteindelijk slechts één punt verschil maakte. De Marke overtrof de top-10 doelstelling met een keurige 7e plaats. Ondanks een nederlaag in de strijd om de 2e plek eindigde St Jozef met een 3e plaats nog op het podium en nam een beker mee naar huis.

Beide teams mogen zich nu opmaken voor de Halve Finales van Nederland in april. Daarbij zullen ze strijden voor plaatsing van het NK

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-03-12 14:47:08


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.