Bomensnoei N319 van Groenlo tot aan Duitse grens: verkeershinder en wegomlegging

– Vanaf half januari tot aan half februari snoeit de provincie Gelderland zo’n 1500 bomen langs de N319 vanaf Groenlo tot aan de Duitse grens. Het verkeer zal hiervan hinder ondervinden. Voor het deel langs de Rondweg Zuid in Winterswijk starten de werkzaamheden al op maandag 9 januari. De rondweg wordt dan afgesloten en geldt tot en met woensdag 11 januari een omleidingsroute vanaf de afslag Snelliusstraat tot aan de Rotonde Wooldseweg.

Een uitloop van de snoeiwerkzaamheden is mogelijk, waarschuwt de provincie Gelderland. Gedurende de werkzaamheden geldt er gedurende deze omleiding een parkeerverbod. Vanaf 16 januari worden de overige bomen langs de N319 van Groenlo tot aan de Duitse grens gesnoeid. Voor de veiligheid van de werkers en de verkeersdeelnemers geldt er gedurende deze omleiding een parkeerverbod langs deze route met een snelheidsbeperking van 30 km/u, aangegeven met tijdelijke bebording.

Naar verwachting zijn alle snoeiwerkzaamheden in Winterswijk aan de bomen op vrijdag 13 januari afgerond. Als het snoeien meer tijd in beslag neemt, zullen de omleiding en de bijbehorende verkeersmaatregelen worden verlengd. De ondernemers op het bedrijventerrein Vèèneslat zijn door de provincie op de hoogte gebracht.

Vanaf maandag 16 januari snoeit de provincie de restende bomen aan de N319 vanaf Groenlo tot aan de Duitse grens. Ook dan is de veiligheid van de werkers en verkeersdeelnemers van groot belang. Dat betekent dat provincie Gelderland gebruik maakt van een rijdende afzetting met snelheidsbeperking ter hoogte van de werkzaamheden. Daar waar nodig worden verkeersregelaars ingezet. Fietsers kunnen van het fietspad gebruik blijven maken. Indien nodig worden fietsers begeleid langs de snoeiwerkzaamheden. Naar verwachting zijn de snoeiwerkzaamheden half februari afgerond.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-04 13:28:23


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.