BMX-club Lichtenvoorde mag verhuizen; wel vraagtekens over stijgende kosten

– BMX-club FCCL in Lichtenvoorde mag verhuizen naar de nieuwe locatie aan het Eschpark. Wel zetten een aantal partijen vraagtekens bij het bedrag van drie ton dat extra wordt gevraagd om de nieuwe BMX-baan te realiseren.

“Die drie ton ligt ons erg sterk op de maag”, zegt fractievoorzitter Bertie Bosker van de Nieuw Liberalen Oost Gelre. “Is dit echt wel nodig?”, vraagt Bosker zich af. Ook de Onafhankelijken Oost Gelre (OOG) verbaasd zich over het extra krediet dat wordt gevraagd. “Dit is een substantiële toename die niet is uit te leggen aan onze inwoners”, aldus Ronald Willering.

‘Negen ton is keiharde grens’

Toch vindt wethouder Jos Hoenderboom dat de extra kosten voor de nieuwe BMX-baan goed zijn onderbouwd. “Het is voor ons heel lastig om vooruit te kijken qua bouwprijzen. We zien stijgende bouwkosten en daarbij gaat het soms om dagkoersen”, aldus Hoenderboom.

De totale kosten van negen ton voor de verhuizing van de BMX-baan stelt de wethouder dan ook als keiharde grens. “Dat vraagt om veel creativiteit, maar we gaan er vanuit dat de BMX-club, mede door het werk van de sponsorcommissie daar wel uit gaat komen.”

‘Laat het plan liggen tot betere tijden’

De huidige BMX-baan van de FCCL zit al 39 jaar ingeklemd tussen woningen in een Lichtenvoordse wijk en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Op de nieuwe locatie aan het Eschpark wordt een nieuwe wedstrijdbaan neergelegd die voldoet aan alle eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.

Buurtbewoners zitten niet te wachten op de nieuwe BMX-baan in hun achtertuin. Zij maken zich zorgen over geluidsoverlast en hun woon- en leefklimaat. “Laat het plan liggen tot betere tijden en kijk naar een andere locatie”, zegt buurtbewoner Schenk.

Ook de PvdA, OOG en Onafhankelijk Lijst Wallerbos (OLW) twijfelen aan het woongenot van de buurt. “Deze nieuwe baan hoort niet tegen een woonwijk aan te liggen”, zegt Paul Wallerbos van OLW. “De tijd zal het leren of we hier verstandig aan doen”, zegt Richard Klein Tank van de PvdA.

Start van de verhuizing

Wanneer de schop voor de nieuwe BMX-baan de grond in gaat is nog niet bekend. Dit hangt mede af of buurtbewoners nog juridische stappen ondernemen.

Zie ook: BMX-club in spanning over nieuwe locatie in Lichtenvoorde

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2022-11-22 21:02:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.